NIEUWS

Onze reporter bracht woensdag een bezoek aan de kermis in Maldegem voor een aangename babbel met twee foorkramers die naar de kermis in Sijsele komen.September = kermismaand!

September is een echte kermismaand met tal van kermissen in onze buurgemeentes. Het eerste weekend van september was het kermis in Assebroek. Twee weken geleden vierde Donk en Oedelem kermis. Daarbij werd er in Donk ook op onze frequentie 107.0 FM radio gemaakt door Donk FM. En vorig weekend waren er kermisfeesten met de bekende grote braderie in Sint-Kruis. Vorig weekend begon de kermis ook net over de provinciegrens, in Maldegem. Daar vieren ze een week lang kermis, van 15 september tot en met 22 september. Nu vrijdag wordt de kermis in Maldegem feestelijk afgesloten met een muzikaal vuurwerk om 21u.

Foto’s van Maldegem kermis

Onze reporter trok woensdag naar Maldegem en maakte er enkele fleurige foto’s die je nu al doen watertanden naar de kermis in Sijsele! Er was toen ook een wielerwedstrijd elite zonder contract en beloften aan de gang. De warme nazomerzon maakte dat er zich heel wat volk op de kermis amuseerde.

Ontmoeting foorkramers van Sijsele kermis

Onze reporter ontmoette in Maldegem twee foorkramers die naar Sijsele komen: eendjeskraam Ducky Los Piratos en kindermolen Simba.

Het imposante en moderne eendjeskraam Ducky Los Piratos is slechts 6 jaar oud! De uitbaatster is afkomstig van Ingelmunster. Er zal dit weekend ook een ander eendjeskraam van haar uitgebaat worden op de kermis in haar thuisdorp Ingelmunster. Het eendjeskraam zal als laatste oprijden in Sijsele in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het eendjeskraam kan je ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/duckyeendjesspel.

In het begin van de kermis treffen we de nieuwe kindermolen Simba aan. De attractie is slechts vier jaar oud. Uitbater Benny komt ook naar Sijsele, maar met een andere kindermolen die hij vanmiddag opgezet heeft. De nieuwste kindermolen die we in Maldegem zien trekt dit weekend naar de kermis in Sint-Laureins. Kindermolen Simba kan je ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/Kindermolen-Simba-1538832663024398.

Beide foorkramers zijn heel tevreden met alle initiatieven die in Sijsele gebeuren rond de kermis: onze radio uitzendingen, de avondmarkt, de handelsbeurs, de wielerkoersen, de wandeltocht en de optredens op kermiszondag. Naast het eendjeskraam en de kindermolen is er ook nog het oliebollenkraam, schiettent Route 66, lunapark Play Park en een autoscooter. We zijn alvast heel blij dat deze mooie kermiskramen terug het kleurrijke hart van de kermis vormen. De attracties gaan zaterdag open omstreeks 17u, zondag om 14u30 en maandag een laatste keer om 16u.

 

LIKE ONS OP FACEBOOK