NIEUWS

Zondagnamiddag 17 september is er een benefietconcert in de Cultuurfabriek in Sijsele voor de aankoop van een automatische externe defibrillator door Volley Team Damme.Wat is een automatische externe defibrillator?

Een automatisch externe defibrillator (of kortweg AED) is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of het met een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. De bedoeling is dat de AED geïnstalleerd zal worden in de gemeentelijke sportzaal in Sijsele die gebruikt wordt voor trainingen en matchen van Volley Team Damme. Na het benefietconcert kan je meer uitleg krijgen over de werking en de grote voordelen van dit toestel.

Programma

Het benefietoptreden zelf wordt verzorgd door niemand minder dan Roland Van De Velde (zang en gitaar, en bekend gezicht bij ons als radio DJ), Sofie Dhaens (zang) en Marie Ponseele (cello). De inkom voor het benefietconcert is volledig gratis. Wel wordt er gelegenheid gegeven om na het concert een bijdrage te doneren in de daartoe voorzien collectebussen. Ook de opbrengst van de drankverkoop gaat integraal naar de aankoop van de AED.

Tijdens de show zal ook het officiële startshot gegeven worden voor de uitzendingen van Radio Omroep Sijsele naar aanleiding van Sijsele kermis is het weekend erna. Om die uitzendingen mogelijk te maken werkt Radio Omroep Sijsele nauw samen met Volley Team Damme.

Na het concert is er in de foyer de voorstelling van een nieuw streekbier door drankenservice Traen. Het gaat om een nieuwe variant van het bekende Viven bier dat je er ook kan proeven.

Het benefietoptreden ten voordelen van de aankoop van een automatisch externe defibrillator kreeg de toepasselijke naam ‘op het ritme van je hart’ mee.

Praktische info

Iedereen is van harte welkom op zondag 17 september 2017 om 15u in de Cultuurfabriek in Sijsele (Stationsstraat 22). Toegang is gratis, dus kom gerust mee genieten van het optreden. Er is voldoende parkeergelegenheid op het Lindeplein in Sijsele (Kloosterstraat).

Vrijwillige bijdrage

Volley Team Damme heeft ook een speciale rekening geopend waarop je een vrijwillige bijdrage kan overmaken. Het rekeningnummer is:
BE70 7360 4100 7725

Meer info over de automatisch externe automatisch externe defibrillator kan je vinden op de website van het Rode Kruis.

LIKE ONS OP FACEBOOK